Avv Voetverzorging

Medisch Pedicure - Tilburg Reeshof

Behandeling van schimmelnagels

Wanneer naar de pedicure?

Wanneer het u zelf niet lukt om van de schimmel infectie aan uw teennagel(s) af te komen, en u wilt er wel graag vanaf? Bij Avv Voetverzorging - medisch pedicure in Tilburg, kunt u uw schimmelnagels laten behandelen. U krijgt advies over goede voetverzorging en het gebruik van schimmeldodende producten. Afhankelijk van de aard en ernst van de klachten, zal er gezamenlijk voor een passend behandelplan gekozen worden.Het uiteindelijke resultaat valt of staat met het consequent gebruiken van de producten in combinatie met een pedicure behandeling.

Met de nieuwste schimmelnagel behandelingstechniek (PACT) is het in de meeste gevallen geheel te verhelpen.

Wat is een schimmelnagel en waar komt het vandaan?

Naar schatting heeft meer dan een kwart van de nederlanders een schimmelinfectie aan de teennagels.
De medische term voor schimmelnagels is Onychomycose maar in de volksmond wordt vaak gesproken over ‘kalknagels’ of zwemmerseczeem.
Met name ouderen, mensen met Diabetes Mellitus (suikerziekte) en mensen met een lage weerstand hebben verhoogd risico op het krijgen van schimmelnagels.
Een schimmelinfectie kan makkelijk ontstaan in beschadigde nagels ten gevolge van sporten of het dragen van knellende schoenen. Ook een warme, vochtige omgeving bevordert de kans dat schimmels zich in de nagels nestelen.
Schimmelnagels is dus een veel voorkomend probleem, waar lastig van af te komen is.

Hoe herken ik een schimmelnagel?

De schade die een schimmel aan de nagel geeft is duidelijk te herkennen, echter laat de schimmel zich niet met het blote oog zien. Maar niet elke lelijke nagel is een schimmelnagel.

 • de nagel is verdikt of verhardt
 • de nagel wordt bobbelig
 • de nagel brokkelt af
 • de nagel verkleurt (van roze naar wit, geel of donkergeel/oker)
 • de nagel kan loslaten
 • Het gebied rondom de nagel kan pijn doen of jeuken

Om zeker te zijn dat het gaat om een schimmelnagel is het afnemen van een biopt en microscopisch onderzoek noodzakelijk. Pas hierna kan een juiste behandeling gekozen worden. 

Wat kunt u zelf doen? 

Het oplopen van een schimmelinfectie aan de teennagels in veel gevallen te voorkomen door het nemen van een aantal maatregelen:

 • Was uw voeten dagelijks, het liefst zonder zeep
 • Droog uw voeten goed af, ook tussen de tenen
 • Draag altijd slippers in openbare ruimtes, douches of sauna’s
 • Draag elke dag schone sokken of kousen.
 • Kies sokken of kousen van een absorberend, natuurlijk materiaal zoals katoen of wol.
 • Vermijd synthetische kousen of panty’s
 • Wissel regelmatig van schoenen, laat uw schoenen goed drogen en ventileren.

Wat houdt een PACT schimmelnagel behandeling in?

Wij bieden de behandeling met PACT Therapie aan.
Pact schimmelnagel therapie is een nieuwe methode voor de behandeling van schimmelnagels en die nagenoeg 100% schimmeldodend is. Deze uit Duitsland afkomstige innovatieve behandelingstherapie komt oorspronkelijk uit de tandarts-wereld.
Pact behandelingen kunnen bij iedereen worden toegepast, zijn doeltreffend, pijnloos en zonder bijwerkingen. De resultaten en de herstelfase naar een gezonde nagel zijn ongekend.

Hoe werkt de PACT-behandeling?

Stap 1-voorbereiding. Ter voorbereiding van de PACT-behandeling wordt de schimmelnagel dun gemaakt en opgeruwd. Daarna wordt een gel op de nagel aangebracht met daarin een lichtgevoelige kleurstof (toluidin-blauw). Deze kleurstof trekt tijdens de inwerktijd in de schimmelnagel.

Stap 2-belichting. Na de inwerktijd wordt een speciale PACT-lamp met rood LED licht op de nagel geplaatst. Hierdoor wordt de blauwe kleurstof geactiveerd en ontstaat er radicale zuurstof, welke alleen de celwand van de schimmel beschadigd. Als deze celwand kapot is kan de schimmel niet meer leven en sterft deze. Omdat de celwand van een mens anders is opgebouwd dan die van een schimmel, is deze behandelingsmethode voor de mensen verder geheel ongevaarlijk.

Stap 3-nabehandeling. Als de schimmel gedood is kan het nabehandeling-traject starten. Het is nu van belang dat er geen her-infectie plaatsvindt, maar een snelle uitgroei van een nieuwe(gezonde) nagel (een gezonde nagel groeit 2 mm per maand). Om her-infectie te voorkomen is het aan te bevelen om in een eerste periode na de behandeling dagelijks een anti-schimmel product op de nagel te gebruiken om deze zoveel mogelijk te beschermen tegen her-infectie.

Afhankelijk van de ernst van de schimmelinfectie zullen er 1 of meerdere PACT-behandelingen nodig zijn.


Klik hier voor de tarieven van de behandeling.

 


E-mailen
Bellen
Map
Info